NL -  FR

 

 

U bent hier

Referenties

Heymans, Asse

De zolder is nu vlot te bereiken door onze elecktrische zoldertrap!
Met één druk op de knop!
Zelf geplaatst door de klant!
Exclusief elektrische Schaartrap
 

 

Annemie & Erik, Lubbeek

Voor dit renovatie project - Bijna passief woning, leverden en plaatste we de Hout - Alu gevelramen en deuren Ewitherm gelijk met de gevelmuur.
Ventilatie Systemair,Type D+ met warmterecuperatie.
Binnen deur Deco-Passief.
 
Indien u eens een weekendje in een bijna passiefhuis wilt wonen en ontspannen neem dan contact op met ons.
Binnenkort is dit mogelijk.
Ook voor groepen!
 
      

 

 

Carolien & Koen, Mol

Voor deze mooie strobalenwoning leverden en plaatste we de Roto Passiefdakvensters en zonnepanelen, gevelramen en deuren Ewitherm en ventilatie Systemair,Type D+ met warmterecuperatie, binnen deur Deco-Passief en verwarming.
 
         

 

Woning " Buitenhuis "

Eerste vrijstaande woning in Nederland die voldoet aan passiefhuisnorm
 
"Eigentijdse architectuur, duurzaam bouwen en gezond wonen zijn prima te combineren door integraal te ontwerpen."
 
Het BUITENHUIS is de eerste vrijstaande woning in Nederland die blijkens metingen aan de strenge, nternationale passiefhuisnorm voldoet. Dit houdt in dat de woningzeer goed is geïsoleerd en kierdicht gebouwd. In de woning zijn tal van innovatieve technieken toegepast, waardoor de woning meer energie opwekt dan verbruikt. Berekeningen en metingen door DWA hebben inmiddels bevestigd dat de passiefhuisnorm wordt behaald.
Voor dit project leverde Van Looy Lucien & Partners BVBA de passiefhuisdakvensters van Roto met het nodige bijhorende advies.
 
Buitenhuis passiefhuis Nederland dakramen 1  Buitenhuis passiefhuis Nederland dakramen voorgevel
 

Project Cohousing La Grance Cense, Clabecq

Dit is het eerste cohousing project in België. Een prachtige vierkantshoeve met de uitstraling van een dorpspleintje werd omgebouwd tot woongelegenheden. Ze ligt aan de rand van het Waals dorpje Clabecq, net bij de taalgrens op 6 km van Halle. De hoeve met bijgebouwen werd verbouwd tot een volwaardige samenhuizing (cohousing) voor 21 gezinnen, met gemeenschappelijke ruimtes.
Voor deze werf leverde Van Looy Lucien & Partners BVBA de passiefhuisdakvensters van Roto en de passiefhuis gevelramen in hout en kunststof van Ewitherm (Uw < 1,0 W/m²K) inclusief het nodige advies ter plaatse.
 
Meer info over dit project vindt u op de volgende website: www.lagrandecense.be
 

Volledig zonnedak op een passiefwoning, Herent

Op deze passiefwoning plaatste Van Looy Lucien & Partners BVBA een volledig geïntegreerd zonnedak inclusief passiefhuisdakvensters (beide geproduceerd door de firma Roto). Het zonnedak bevat zowel thermische zonnepanelen voor het verwarmen van de zonneboiler als fotovoltaïsche zonnepanelen voor het opwekken van de nodige elektriciteit voor deze woning. De passiefhuisdakvensters van Roto zorgen voor de nodige lichtinval op de bovenverdieping, gecombineerd met de best mogelijke thermische isolatie en luchtdichtheid.
 
Een geïntegreerd zonnedak wordt boven op het onderdak geplaatst en wordt wind- en waterdicht afgewerkt, waardoor een traditionele dakbedekking overbodig wordt. De dakvensters worden eveneens wind-, water- en luchtdicht afgewerkt met het onderdak en de rest van het zonnedak.
 

De Cleck, Lummen

 
Voor deze werf hebben we de Roto lage energiedakvensters geleverd. In functie van de ruimte waarin de dakvensters uitgeven heeft de klant gekozen voor apart geplaatste dakvensters en dakvenstercombinaties.

Lundgren, Muizen 

Op de werf van de familie Lundgren in Muizenhebben we de balansventilatie geplaatst in een bestaande woning.
   Ventilatie 2007          ventilatie op zolder

Marchal, Montenaken

             2005

Vanmechelen, Sint-Truiden

          

Vos, Genk

In de nieuwbouw woning van de familie Vos in Genk, zorgden we zowel voor de plaatsing van de balansventilatie als voor het aanleveren van de lage energiedakvensters.
  
 
 

Hermans, Veldwezelt 

Tijdens de renovatie van hun woning in Veldwezelt plaatsten we bij de familie Hermans onder andere 2 Roto laagenergiedakvensters in de kinderkamer.
 
     
 

Lizzy & Wouter, Gouvy 

Voor de strobalenwoning van Lizzy en Wouter leverden we de Roto laagenergiedakvensters, gevelramen en deuren Ewitherm en ventilatie Systemair,Type D+ met warmterecuperatie. Meer informatie over het verloop van de bouw van hun woning kan je eveneens terugvinden op hun blog www.bloggen.be/lapaillote
        
 

Ervaringen van onze klanten 

 
 
Hallo beste Lucien,
 
uw advies werpt vruchten af.
Ik heb nu een jaar geleden een condensatieketel laten zetten. 
Gevolg: het gasverbruik zakte tot 65% ten opzichte van vorig jaar! Ik kreeg dus een dikke som terug van Luminus, waardoor de ketel terugbetaald zal zijn in 3 jaar! Vorige week werden de eerste aanpassingswerken uitgevoerd, nl. het vervangen van ramen en glas met K-waarde = 1,1 W/m²K. Het resultaat hiervan hoop ik volgend jaar in de afrekening te merken.
 
Groeten,
 
M. Vos
 
 
 
 
 
 
 
Beste Lucien,
 
Hartelijk dank voor de tips! We zullen in de toekomst zeker nog contact met u opnemen.
 
De isolatie in het dak valt reuze mee. Diegene die overal op en tussen de meubels gekropen is iets minder :-)
 
Je begint het hier goed te merken.
We hebben nu enerzijds geïsoleerd in het dak, vorig jaar achteraan het terras, en in de zomer heb ik de voor- en achterdeur laten voorzien van een systeem waardoor die volledig winddicht afsluit (onderaan).
Verder is de kelderdeur en garagedeur nu uitgerust met een kant- en klaar systeempje dat je gewoon onder op de deur kan schuiven, maar het is wel efficient tegen tocht. Goedkoop en snel voor enkele jaren.
 
Het resultaat mag er al wezen. Je voelt nu de koude als je naar de kelder gaat; vroeger was het in de gang bijna even koud. Je voelt dat de gang verwarmd is. Dat is niet echt zo, maar de buizen van de vloerverwarming lopen er onderdoor. Vroeger waaide die warmte meteen naar buiten, nu blijft ze hangen.
Zet je boven in de muziekkamer de verwarming op 1,5 dan is meteen de koude gebroken.
Vroeger zaten we de ganse dag met de verwarming op 5 op party-functie, en dan had je nog een jas nodig.
 
Dus ja, we merken de resultaten van onze investeringen al goed.
Ik zal benieuwd zijn naar het verbruik aan het eind van de winter.
 
Ook vorige winter is het goed meegevallen. Ik durf niet zeggen dat ik minder verbruikt heb (de winter was kort, dus dat is niet zeker). Maar ik heb toch alleszinds niet méér verbruikt, maar wel een pak minder kou gehad. Dit omdat ik de vloerverwarming weer meer gebruikt heb, en jij de curve anders ingesteld had. Misschien ook al een beetje door de isolatie van vorig jaar.
 
Dit jaar wil ik geen mazout laten komen, dus voorlopig staat de verwarming nog op een laag pitje (2°C lager dan vorig jaar midden winter). Toch vind ik dat het tot nu aangenaam warm is in huis. 
 
Dus ik ben benieuwd naar het resultaat aan het eind van de winter.
 
Groetjes,
 
Linda
 
 

 

 

Rotogerman made

 

 
 
Van Looy Lucien & Partners BVBA • Spalbeekstraat 142 • B-3510 Kermt • T.: 011 72 00 43
Webdesign: Kerfuffle.be